hälsotips.

Här är lite hälsosamma tips till dig som vill hålla din kropp iform och må bra :)

Här är min källa



TRÄNA HEMMA

Kanske har du inget gymkort eller så uppskattas det inte att du lägger beslag på benmaskinen. Då är de här hemmaövningarna perfekta.  Här följer SOLOs träningsexpert Fannis superövningar

1. Utfallsgång
Hur: Håll hantlar i händerna och låta armarna hänga längs sidorna. Stå med fötterna i höftbredd, lätt spänd mage och blicken rakt fram. Ta ett långt kliv fram med det ena benet och sjunk långsamt ner så att låret är parallellt med golvet. Pressa dig upp. Byt sedan ben och fortsätt att gå framåt.
Repetitioner: 10 steg per ben (totalt 20) x 3 set

2. Knäböj
Hur: Stå med en stång bakom nacken eller hantlar i händerna. Tänk på att ha fötterna i höftbredd, magen lätt spänd och och blicken rakt fram. Böj knäna som om du skulle sätta dig på en stol. Vänd när låren är parallella med golvet. Tänk explosivt upp och långsamt ner.
Repetitioner: Ha så pass tunga vikter att du precis orkar göra 12 repetitioner per set och 3 set.

3. Step-ups

Hur: Ta ett explosivt steg upp på en hög bänk och ta sedan ett steg ner. Byt ben.
Repetitioner: 20 step up (10 per ben) x 3 set

Tips! Vill du maxa övningarna så använd tyngre vikter. Men då är det extra viktigt att inte tappa tekniken. Alla övningar kan så klart göras utan vikter också.

BRA TRÄNINGSFORMER FÖR SNYGGA BEN
För dig som vill ha perfekta ben lagom till kjolsäsongen kan det definitivt vara läge att börja nu. Men vilken träningsform ska du satsa på? SOLO vet.

BE0FCP1. Löpning
Billigt och lättillgängligt – löpning är en underskattad träningsform.
– Satsa på korta intervaller, som att springa i maxtempo i en minut och sedan vila i en minut, säger SOLOs benexpert Fanni Hjorth. När du springer har du nämligen ett annat rörelsemönster än när du joggar i mer maklig takt.
– Att springa i uppförsbacke, eller i lutning på löband om du föredrar det, är extra jobbigt för benen, säger Fanni.

2. Styrketräning
Japp, gymmet  kan kännas tråkigt men det är väldigt bra om det är drömbenen du är ute efter. Dels finns det duktig personal på plats som kan kan hjälpa dig med tips och övningar, och dels finns det maskiner som är särskilt framtagna för just benen.

3. Yoga
Särskilt de snygga krigarposerna är bra övningar för benen. Du känner dig som en gudinna och du ser ut som en också. Dessutom bränner det härligt i låren.

4. Terrängcykling
Vi vet, vi vet. Det låter förfärligt. Men det är en riktigt bra träningsform för just benen. Särskilt uppför, så klart (vi sa inte att det skulle vara lätt). Men om du inte har lust att köpa en mountainbike så funkar löpbandet på gymmet också. Glöm inte att ställa in den på terräng-läge bara.

5. Pilates
Pilates fokuserar på bålstabilitet men är även bra övning för musklerna i benen. Särskilt benövningarna, förstås. Att pilates ger dig en övermänskligt snygg hållning gör att hela du, och därmed även dina ben, ser längre ut också.

pilates

6. Spinning

Perfekt för dig som vill gå ner i vikt samtidigt som du jobbar mot drömbenen.

LATMASKTIPSEN:

1. Ta trapporna.  Bra för både benen, hjärtat och rumpan.
2. Använd klackar. Det ger kanske inte extra benmuskler, men det får benen att se snyggare ut.
3. Tåhävningar. Res dig upp och ner på tå, som en balettdansare, medan du borstar tänderna.

källa
         


Postat av: Liiv

Hej! Du har blivit utsedd till finalist i Veckans Blogg! Enda kravet är att länka till inlägget på min blogg där folk ska rösta i din blogg.

Nu är det alltså bara att börja samla röster genom att t.ex. skriva om det på bloggen (utöver det obligatoriska inlägget), kommentera och be folk att rösta.



Lycka till! :-)

2010-03-16 @ 15:39:15
URL: http://liivahliin.blogg.se/
Postat av: Camilla

Hejj du fråga hur jag samarbeta med cocoo.se. jo det börja med att jag mejla henne och undra om jag kunde få samarbata med henne och då sa hon att man skulle ha haftr sin blogg i mins 3 månader och att man är aktiv. Sen när jag hade haft min i 3 månader så mejla jag henne och då skicka hon allt till mig och berätta att jag skulle blogga om hennes saker lite då och då :) Man får rabattkoder och de som ett tack :)

2010-03-16 @ 20:14:54
URL: http://miiva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu